Összehasonlítás
Kategóriák
Ne maradjon le akcióinkról!
Kártyás fizetés
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Megbízható bolt tanúsítvány

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Fogyasztóbarát

Blog
2017.07.10 10:48

Tavi halak táplálása a JBL újdonságaival 3.

Innováció a JBL-től!

A JBL olyan forradalmi haleledeleket állít elő, melyek pontosan megfelelnek a különféle tavi hal fajták és a környezeti tényezők által támasztott követelményeknek, igényeknek. Ez egy nagyon fontos lépés a fajta-specifikus állattartás és állatainkról való gondoskodás irányában.

 

Képtalálat a következőre: „jbl neo index”

 

 

A megfelelő táplálék minden hal számára

A méret, kor, évszak és vízhőmérsékleten túl, az adott faj igényeit is figyelembe kell venni a megfelelő tápláláshoz. A koi és az aranyhal, mint rokon fajok hasonló táplálkozási igényekkel rendelkeznek. Ne feledjük azonban, hogy míg az aranyhalaknak kiváló eledel a koik számára fejlesztett táp, a fordítottja nem igaz.

Képtalálat a következőre: „kecsege”

A kecsegék különleges halak. Testük formája utal életmódjukra. Talaj közelében úszkálnak és bajszukkal keresik az apró rákféléket (vegyi érzékelés) amiket természetes körülmények között ennének. A JBL ProPond Sterlet olyan speciális eleség, amely ehhez a táplálkozáshoz alkalmazkodik, mind összetételében (gerinctelenek magas aránya), mind fajsúlyát illetően (lesüllyedő).

Lehet, a kecsegék rávehetőek, hogy a felszínen táplálkozzanak, de ez semmiképp sem a természetes módja viselkedésüknek és így túl sok levegőt nyelhetnek. Mindig csak a saját speciális eledelükkel etessük őket, ráadásul a lebegő eleségek után folytatott versengésben a kecsegék vértjei megsérthetik a koik nyálkahártyáját. Együtt tartás esetén érdemes tehát az aranyhalakat, koikat a tó egyik szegletében a felszínen etetni, míg a kecsegéknek a tó másik oldalán, a nekik való süllyedő tápot szórni.

Finomságok koik számára

És ha mindez még nem volna elég és halainkat extra finomságokkal szeretnénk jutalmazni, a JBL ProPond csemegékkel megtehetjük.

A halaknak még a természet is biztosít egy kis csemegét olykor. A vízbe eshet gyümölcs, vagy rovar. A JBL csemegéivel kedveskedhetünk halainknak és szoktatás kérdése, hogy hamarosan szó szerint a kezünkből egyenek a megszelídült koik, ami azért is hasznos lehet, ha esetleg vizsgálat vagy kezelés miatt szükséges lenne egy-egy példányt kiemelni a vízből.

A JBL ProPond csemegék összetevői úgy egészítik ki egymást, hogy akár főeleségként is használhatóak, amit persze egyszerű, szárított selyemhernyó etetésével nem lehet megtenni.

forrás: JBL