Összehasonlítás
Kategóriák
Ne maradjon le akcióinkról!
Kártyás fizetés
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Megbízható bolt tanúsítvány

Megbizhatobolt.hu - Webáruház értékelés. Mennyi csillagot érdemel ez a webáruház?
Fogyasztóbarát

Blog
2017.09.08 08:22

Őszi tógondozás

A víz már ősidők óta mágikusan vonzott embert és állatot egyaránt, egyidejüleg az életelixirt is jelentette számukra. Az elem iránti lelkesedés a mai napig nem változott. Az értékesen hűs víznek senki nem tud ellenállni, különösen nem a saját kertjében. Ahhoz hogy egész évben élvezhessük kerti tavunk örömeit, az ősz beköszöntével sem ér véget a tógondozás.

                             Képtalálat a következőre: „kerti tó kép”     

Hogy a tavi halak és a növények egészségesen és élénken teleljenek át, ősszel előkészítő gondozásra van szükségük.

Vízkezelés

Ha az időjárás nem fordul hírtelen túl hidegre, halaink nyári aktivitása részben még megmarad. A nagy aktivitás miatt a tóban gyorsan változnak a vízértékek. A víz minőségében bekövetkező hirtelen változásokat, (pl. nagyobb esőzések után) tesztjeinkkel könnyedén ellenőrizheti. A tesztek használata gyors, egyszerű, különösebb szakértemet nem igényel.

A víz kezeléséhez hozzátartozik a rendszeres utántöltés, megfelelően előkezelt vízzel, erősebb szennyeződés esetén a részleges vízcsere.

Az algák a vízben a természetes tápláléklánchoz tartoznak. Azonban túlzott felszaporodásuk problémákat okoz: Gátolja a többi növény növekedését és károsítja a halak egészségét, ezért tenni kell ellenük.

             

http://somfaliget.hu/images/kerti-to/kerti-to-fak-alatt.jpg

 

Növénygondozás

Vágja vissza az esetlegesen túlburjánzott vizinövényeket és gondosan távolítsa el az elhalt részeket, lombot. A gyékényt és más csöves nyelü növényeket mindenképp a vízfelszín felett vágja le, mert így ezek a növények télen is gondoskodnak a gázcseréről és ezáltal elősegítik az áttelelő állatok oxigénellátását.Képtalálat a következőre: „kerti tó ősszel”

 

Etetés

Halaink szinte bármit és bármikor megennének, de egészségük megőrzése érdekében fontos, hogy a megfelelő időben a körülményeknek megfelelően az optimális minőségű táplálék legyen elérhető számukra. Különösen fontos ez évszakváltáskor, amikor a víz hőmérséklete drasztikusan lecsökken, ezzel próbára téve halaink immunrendszerét. Haltápjaink a speciális igényeknek megfelelően lettek kialakítva, figyelembe véve az évszakok változását, a táplálkozási igényeket, a halak fajtáját, méretét és korát.

Képtalálat a következőre: „koi ősszel”

forrás: serra, JBL