Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának (spot-on 2,68 ml 20-40 kg-ig) 1db pipetta

Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának (spot-on 2,68 ml 20-40 kg-ig) 1db pipetta
Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának (spot-on 2,68 ml 20-40 kg-ig) 1db pipetta
Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának (spot-on 2,68 ml 20-40 kg-ig) 1db pipetta
Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának (spot-on 2,68 ml 20-40 kg-ig) 1db pipetta
Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának (spot-on 2,68 ml 20-40 kg-ig) 1db pipetta
Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának (spot-on 2,68 ml 20-40 kg-ig) 1db pipetta
2 240 Ft
Egységár: 2 240 Ft/db

Fypryst Bolha-kullancs csepp kutyának

A Fypryst megfelelő védelmet nyújt kutyája számára kullancsok, bolhák és szőrtetvek ellen. Egy pipetta egy hónapra elegendő hatóanyagot tartalmaz, melyet egyszerre kell rácsepegtetni kutyája bőrére, szőrét széthúzva. A bőrbe szívódva elpusztítja a kutyán lévő élősködőket és ezzel megakadályozza, hogy az általuk terjesztett betegségekkel az állat megfertőződjön.

MNN


Részletek

  HASZNÁLATI UTASÍTÁS

  1. AZ ÁLLATGYÓGYÁSZATI KÉSZÍTMÉNY NEVE

  FYPRYST 67 mg rácsepegtető oldat kutyák számára A.U.V.
  FYPRYST 134 mg rácsepegtető oldat kutyák számára A.U.V.
  FYPRYST 268 mg rácsepegtető oldat kutyák számára A.U.V.
  FYPRYST 402 mg rácsepegtető oldat kutyák számára A.U.V.

  1. HATÓANYAGOK ÉS EGYÉB ÖSSZETEVŐK MEGNEVEZÉSE

  1 cseppentő pipetta (0,67 ml) tartalma:
  Hatóanyag: Fipronil 67 mg
  Segéd- és vivőanyagok: Butil-hidroxianizol (E320) 0,134 mg Butil-hidroxitoluol (E321) 0,067 mg

  1 cseppentő pipetta (1,34 ml) tartalma:
  Hatóanyag: Fipronil 134 mg
  Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E320) 0,27 mg Butil-hidroxitoluol (E321) 0,13 mg

  1 cseppentő pipetta (2,68 ml) tartalma:
  Hatóanyag: Fipronil 268 mg
  Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E320) 0,54 mg Butil-hidroxitoluol (E321) 0,27 mg

  1 cseppentő pipetta (4,02 ml) tartalma:
  Hatóanyag: Fipronil 402 mg
  Segédanyagok: Butil-hidroxianizol (E320) 0,80 mg Butil-hidroxitoluol (E321) 0,40 mg

  1. JAVALLAT(OK)

  Kutyák bolha (Ctenocephalides spp.), vagy kullancs (Rhipicephalus fajok, Dermacentor fajok, Ixodes fajok) okozta fertőzésének megelőzésére és gyógykezelésére. Kutyák bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladásának megelőzésére és gyógykezelésére. Kutyák szőrtetvességének (Trichodectes canis fertőzésének) megelőzésére és gyógykezelésére.

  1. ELLENJAVALLATOK

  A készítmény adatok hiányában nem alkalmazható 8 hetesnél fiatalabb és/vagy 2 kg-nál kisebb testtömegű kutyakölykök esetében. Nem alkalmazható beteg (szisztémás kórfolyamatban szenvedő, lázas), vagy lábadozó állatokon. Súlyos mellékhatások, sőt elhullás veszélye miatt nyulakon nem alkalmazható. A készítményt kutyák kezelésére szánták. Nem alkalmazható macskákon, mivel ez túladagoláshoz vezethet.

  1. MELLÉKHATÁSOK

  Lenyalás esetén rövid ideig tartó, nyálzás léphet fel, főként a vivőanyag természete miatt. A rendkívül ritka, gyanított mellékhatások közül az alkalmazás helyén fellépő átmeneti bőrreakcióról (hámlásról, a szőrzet lokális kihullásáról, viszketésről, bőrpírról) és testszerte jelentkező viszketésről vagy a szőrzet kihullásáról számoltak be alkalmazás után. Kivételesen megfigyeltek nyálzást, reverzibilis neurológiai tüneteket (hiperesztéziát, levertséget, ideges tüneteket), hányást vagy légzési problémákat a használat után. Túladagolása kerülendő. Ha súlyos nemkívánatos hatást vagy egyéb, a használati utasításban nem szereplő hatásokat észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost!

  1. CÉLÁLLAT FAJOK

  Kutya

  1. ADAGOLÁS, ALKALMAZÁSI MÓD(OK) CÉLÁLLAT FAJONKÉNT

  Adagolás:

  Egyadagos, 0,67 ml-es pipetta 2 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 10 kg testtömegű kutya számára. Egyadagos, 1,34 ml-es pipetta 10 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 20 kg testtömegű kutya számára. Egyadagos, 2,68 ml-es pipetta 20 kg-nál nagyobb, de legfeljebb 40 kg testtömegű kutya számára. Egyadagos, 4,02 ml-es pipetta 40 kg-nál nagyobb testtömegű kutya számára.
  Egyadagos, 4,02 ml-es pipetta, és egy megfelelő, kisebb egyadagos pipetta 60 kg-nál nagyobb testtömegű kutya számára. Ily módon a fipronil legkisebb javasolt dózisát (6,7 mg/kg) alkalmazzuk.

  A készítmény ártalmatlanságát értékelő vizsgálatok hiányában az egyes kezelések között legalább négy hétnek kell eltelnie. A kezelés havonta javasolt, ha nagy az ismételt bolhafertőzés kockázata, bolhacsípés okozta allergiás bőrgyulladás esetén, vagy ha szükség van a kullancsfertőzés kontrollálására, illetve ha a kutyát gyakran fürösztik hipoallergén vagy lágyító samponokkal. Amennyiben nem áll fenn a bolha- vagy kullancsfertőzés súlyos veszélye, akkor a Fypryst rácsepegtető oldat minden második-harmadik hónapban alkalmazható.

  Alkalmazási mód: Külsőleges alkalmazás a bőrre.

  Az alkalmazási útmutató: Vegyük ki az egyadagos pipettát a háromrétegű zacskóból. Tartsuk az egyadagos pipettát függőleges helyzetben, majd csavaró mozdulattal húzzuk le a védőkupakot. Fordítsuk meg a kupakot és másik végével helyezzük vissza az egyadagos pipettára. A kupakot rányomva és megcsavarva törjük fel a pipetta lezárását, majd távolítsuk el a kupakot az egyadagos pipettáról. Az állat szőrzetét a lapockák közötti területen széjjelsimítva tegyük láthatóvá a bőrt. Helyezzük az egyadagos pipetta hegyét a bőrre, majd a pipettát néhányszor összenyomva ürítsük a tartalmát közvetlenül a bőrre A készítmény bolhásodás ellen két hónapig, kullancsok ellen legfeljebb 4 hétig hatásos a környezeti kontamináció mértékétől függően. A bolhákat az infesztációt követő 24 órán belül elöli.

  Adatok
  Típus
  Csepp (Spot on)
  Gyártó
  Fypryst
  Életkor
  Minden
  Fajta
  Kutya
  Szállítási idő
  1
  Cikkszám
  FYP-268-1
  Hasonló termékek
  Vélemények
  Átlagos értékelés:
  5 (1 vélemény)
  5
  (1)
  4
  (0)
  3
  (0)
  2
  (0)
  1
  (0)
  Még nem írt véleményt a termékről?
  Csoma Gábor
  Csoma Gábor
  2017.10.14
   - 10:00
  Ritka ,meglepően gyors szállítási teljesítés,hagyományos kiskereskedelmi árak alatti forgalmazás,ez a termék például a szállítási költséggel terhelve is jóval olcsóbb.
  Maximálisan meg vagyok elégedve,visszatérő vásárlójuk leszek,mindenkinek ajánlom.