Blog

2022.05.17 14:21

A papagáj alaptakarmányát feltétlenül ki kell egészítenünk zöldséggel, gyümölccsel, vitaminnal, ásványi anyaggal, valamint állati és növényi fehérjével. A továbbiakban ezekre fogunk részletesebben kitérni.

Parrots eat
Forrás:bird-hub.com

Országunkban is egyre népszerűbbé válnak a kutyabarát strandok, ahogy fejlődik a kutyatartás kultúrája, és a gazdik szeretik egyre több helyre magukkal vinni kedvenceiket.
Nagyszerű közös időtöltés lehet a strandolás, azonban érdemes néhány dolgot átgondolni mielőtt belevetjük magunkat a hűsítő vízbe kutyusainkkal.


Forrás: mypetphoto

Új kötelezettség az állatgyógyászati készítményt árusító webáruházaknál

 Bejelentési, majd egy új, EU-s logó közzétételi kötelezettsége is vonatkozik 2022. január 28-tól azokra a kiskereskedőkre és gyógyszertárak, amelyek webáruházban értékesítenek nem vényköteles állatgyógyászati készítményeket.

Az ízületi gyulladás egyaránt előforduló betegség az embernél és a kutyák esetében is. Általában idősebb korban jelentkezik, kutyáknál leggyakrabban 7 éves kor felett, melynek hátterében az ízületi porckopása és a szalagok gyengülése áll.

Sok esetben egy sérülés következményeként alakul ki, de örökletes hajlam, elhízás is állhat a háttérben.

Ha az állat inaktívvá válik, nehézkes a mozgása, a megszokotthoz képest nehezebben ugrál, lépcsőzik, játék közben kevesebb aktivitást mutat, esetleg sántít, ez mind utalhat ízületi megbetegedésre.

A tünetek mihamarabbi felismerése sokat segít az állat életminőségének javításában.

2017.09.08 08:22

A víz már ősidők óta mágikusan vonzott embert és állatot egyaránt, egyidejüleg az életelixirt is jelentette számukra. Az elem iránti lelkesedés a mai napig nem változott. Az értékesen hűs víznek senki nem tud ellenállni, különösen nem a saját kertjében. Ahhoz hogy egész évben élvezhessük kerti tavunk örömeit, az ősz beköszöntével sem ér véget a tógondozás.

                             Képtalálat a következőre: „kerti tó kép”     

Neked is mosolyt csal az arcodra a reggeli ébredés után, esetleg a reggeli kávé elfogyasztása közben kikukkantani a madáretetőre, ahol olyankor már nagy a nyüzsgés?

Ha igen akkor te is Madárbarát vagy! :)

Vonulásban lévő barátposzáta itató mellé kihelezett almából csipeget szeptemberben (Fotó: Orbán Zoltán).

2017.07.24 15:50

Amikor a hőmérő higanyszála elhagyja a 30 fokot, nemcsak nekünk, de négylábú barátainknak is kutya melege van. Ön se hagyja kutyáját szenvedni a forró napokon. Webáruházunkba megérkeztek a Trixie hűsítő játékai és fekhelyei. Velük a játék és a pihenés is garantáltan hűsítő lesz kedvencének.

Képtalálat a következőre: „Trixie 28699 kép”

 

Ha nyaralni indulunk, sokszor komoly fejtörést okoz: kire bízzuk kedvencünket, ki vállalja be a kutyát arra a hétre, amíg nem vagyunk itthon. Nagyiék öreg kutyája nem tűri meg maga mellett a miénket, apusék irtóznak a kutyaszőrtől, Ilma néni pedig merő kedveskedésből csokival etette a múltkor Buksit. Az a jó hírünk van viszont, hogy Horvátországban egyre több az olyan szállás – a kempingeken kívül apartmanok és szállodák is – ahol nem megtűrt, hanem örömmel látott vendégnek számítanak a négylábúak.