Blog

Eddig általános szokás volt egy éves korig várni, de úgy tűnik egyes macska fajták gyorsabban gyógyulnak, ha minél fiatalabb korban elvégzik rajtuk az ivartalanítást. A tanulmányok megállapították, hogy nem mindig az a legjobb megoldás, ha megvárjuk, mire a cicánk eléri a felnőttkort.

The complete guide to raising a kitten: Part 3 – Top 5 most common  behavioural problems (and what to do about them) - RSPCA South Australia

Örülünk az egyre több napsütésnek és nyári hangulatnak, de ilyenkor az állatok tappancsai még több figyelmet igényelnek!

Az aszfalt és a beton a tűző napon annyira fel tud hevülni, hogy könnyen égési sérüléseket okoznak a mancsokon. Ezért sose feledkezzünk el kedvencünk lábacskáiról!

Vigyázzunk a mancsokra nyáron is - a forró aszfalton történő séta égési sérüléseket okozhat

Fotó: dogtime.com

2022.07.19 08:40
Így segíthetünk
Sünik és társaik itatása

igel

A magas hőmérséklet sok állatnak nagy kihívást jelent. A szabadban élő állatoknak pedig még nagyobb problémát okoz a hőség.

 

Fél, retteg, pánikol, ha közeledik a vihar. Rosszabb esetben félelmében rombol, netán saját magában is kárt tesz, miközben menekülni próbál. A vihartól, mennydörgéstől való félelem a kutyatulajdonosok nagy részét érinti. Mi lehet gyógyír a problémára, hogyan enyhíthető a kutya rettegése?


2022.05.17 14:21

A papagáj alaptakarmányát feltétlenül ki kell egészítenünk zöldséggel, gyümölccsel, vitaminnal, ásványi anyaggal, valamint állati és növényi fehérjével. A továbbiakban ezekre fogunk részletesebben kitérni.

Parrots eat
Forrás:bird-hub.com

Országunkban is egyre népszerűbbé válnak a kutyabarát strandok, ahogy fejlődik a kutyatartás kultúrája, és a gazdik szeretik egyre több helyre magukkal vinni kedvenceiket.
Nagyszerű közös időtöltés lehet a strandolás, azonban érdemes néhány dolgot átgondolni mielőtt belevetjük magunkat a hűsítő vízbe kutyusainkkal.


Forrás: mypetphoto

Új kötelezettség az állatgyógyászati készítményt árusító webáruházaknál

 Bejelentési, majd egy új, EU-s logó közzétételi kötelezettsége is vonatkozik 2022. január 28-tól azokra a kiskereskedőkre és gyógyszertárak, amelyek webáruházban értékesítenek nem vényköteles állatgyógyászati készítményeket.

Az ízületi gyulladás egyaránt előforduló betegség az embernél és a kutyák esetében is. Általában idősebb korban jelentkezik, kutyáknál leggyakrabban 7 éves kor felett, melynek hátterében az ízületi porckopása és a szalagok gyengülése áll.

Sok esetben egy sérülés következményeként alakul ki, de örökletes hajlam, elhízás is állhat a háttérben.

Ha az állat inaktívvá válik, nehézkes a mozgása, a megszokotthoz képest nehezebben ugrál, lépcsőzik, játék közben kevesebb aktivitást mutat, esetleg sántít, ez mind utalhat ízületi megbetegedésre.

A tünetek mihamarabbi felismerése sokat segít az állat életminőségének javításában.