Blog

Az ízületi gyulladás egyaránt előforduló betegség az embernél és a kutyák esetében is. Általában idősebb korban jelentkezik, kutyáknál leggyakrabban 7 éves kor felett, melynek hátterében az ízületi porckopása és a szalagok gyengülése áll.

Sok esetben egy sérülés következményeként alakul ki, de örökletes hajlam, elhízás is állhat a háttérben.

Ha az állat inaktívvá válik, nehézkes a mozgása, a megszokotthoz képest nehezebben ugrál, lépcsőzik, játék közben kevesebb aktivitást mutat, esetleg sántít, ez mind utalhat ízületi megbetegedésre.

A tünetek mihamarabbi felismerése sokat segít az állat életminőségének javításában.

2017.09.08 08:22

A víz már ősidők óta mágikusan vonzott embert és állatot egyaránt, egyidejüleg az életelixirt is jelentette számukra. Az elem iránti lelkesedés a mai napig nem változott. Az értékesen hűs víznek senki nem tud ellenállni, különösen nem a saját kertjében. Ahhoz hogy egész évben élvezhessük kerti tavunk örömeit, az ősz beköszöntével sem ér véget a tógondozás.

                             Képtalálat a következőre: „kerti tó kép”     

Neked is mosolyt csal az arcodra a reggeli ébredés után, esetleg a reggeli kávé elfogyasztása közben kikukkantani a madáretetőre, ahol olyankor már nagy a nyüzsgés?

Ha igen akkor te is Madárbarát vagy! :)

Vonulásban lévő barátposzáta itató mellé kihelezett almából csipeget szeptemberben (Fotó: Orbán Zoltán).

A héten a cicáknak kedvezünk: Összegyűjtöttünk és leakcióztunk néhány közkedvelt cicás terméket, almokat, tápokat, nasikat, hogy minden cicabarát és minden bársonytalpú megtalálhassa a maga kedvencét. Kínálatunk sok új termékkel is bővült, ezeket most bevezető áron vásárolhatják meg. És akkor most lássuk a listát!Képtalálat a következőre: „cicás kép”

2017.07.24 15:50

Amikor a hőmérő higanyszála elhagyja a 30 fokot, nemcsak nekünk, de négylábú barátainknak is kutya melege van. Ön se hagyja kutyáját szenvedni a forró napokon. Webáruházunkba megérkeztek a Trixie hűsítő játékai és fekhelyei. Velük a játék és a pihenés is garantáltan hűsítő lesz kedvencének.

Képtalálat a következőre: „Trixie 28699 kép”

 

Ha nyaralni indulunk, sokszor komoly fejtörést okoz: kire bízzuk kedvencünket, ki vállalja be a kutyát arra a hétre, amíg nem vagyunk itthon. Nagyiék öreg kutyája nem tűri meg maga mellett a miénket, apusék irtóznak a kutyaszőrtől, Ilma néni pedig merő kedveskedésből csokival etette a múltkor Buksit. Az a jó hírünk van viszont, hogy Horvátországban egyre több az olyan szállás – a kempingeken kívül apartmanok és szállodák is – ahol nem megtűrt, hanem örömmel látott vendégnek számítanak a négylábúak.

2017.07.11 11:36

Egészséges életmód a Canvit termékcsaláddal!

A Canvit étrendkiegészítő sorozat egészséges állatoknak, javítja az egészséget és megakadályozza a legelterjedtebb egészségügyi zavarokat, amiket állataink elszenvedhetnek.

Ilyenkor különösen az "életmódbetegségekre" gondolunk, amik a helytelen táplálkozás, az immunrendszer legyengülése kritikus helyzetekben és vitamin-tápanyag hiánya miatt alakulnak ki. A Canvit termékek használatával képesek vagyunk hatékonyan megelőzni ezen betegségek szörnyű következményeit és támogatjuk az egészség védelmét. A megelőzés a Canvit formulának összetevőivel hatékony módja, hogy kedvence hosszú és kielégítő életet éljen.
Kapcsolódó kép
2017.07.11 11:06

Viselkedésproblémák, kutya-psziché

Egyre több ember tart kutyát és sajnos egyre gyakrabban hangzik el, hogy egy kutya viselkedése problémát, gondot, aggodalmat jelent a gazdájának, a családjának vagy tágabb környezetének.

Képtalálat a következőre: „kutya pszichés problémák”