BOLFO bolha és kullancs írtó nyakörv 38 cm

-13%
BOLFO bolha és kullancs írtó nyakörv  38 cm
BOLFO bolha és kullancs írtó nyakörv  38 cm
BOLFO bolha és kullancs írtó nyakörv  38 cm
BOLFO bolha és kullancs írtó nyakörv  38 cm
4 790 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 190 Ft
Kezdete: 2022.07.25  
Egységár: 4 190 Ft/db

Bolfo Bolha- és kullancsirtó nyakörv kutyák és macskák részére A.U.V.

Méret: 38 cm.
Hatóanyag(ok):
- Propoxur: 1,23 gr
Segéd- és vivőanyagok: 12,25 gr
Célállat fajok: Kutya és macska.

Javallat(ok):
Kutya és macska bolha- és kullancs fertőzésének megelőzésére és megszüntetésére.

Adagolás- és alkalmazásmód(ok):
Külsőleges alkalmazásra.
A kisebb méretű nyakörv (38 cm) 10 ttkg alatti kutyáknak és macskáknak, míg a nagyobb méretű nyakörv (66 cm) 10-40 ttkg közötti kutyáknak ajánlott.

Felhasználási javaslat:
Válasszuk ki az állat testsúlyának megfelelő nyakörvet, majd vegyük ki a védőcsomagolásból és tegyük a feltekert nyakörvet szabaddá. Távolítsuk el a fröccsöntési maradékokat. Lazán helyezzük fel az állat nyakára, és a nyakörv végét dugjuk át a bújtatón. Jó felhelyezésnél a nyak bőre és a nyakörv között kétujjnyi hely marad. A Bolfo nyakörv bolhák és kullancsok ellen csak folyamatos viselés mellett hatékony. A nyakörv a feltétel után 24 órával fejti ki hatását. A hatékonyság szintjét és időtartamát befolyásolja az állat szőrzetének állapota és hosszúsága, az állat aktivitása, a fertőzöttség mértéke. A nyakörv a bolhák ellen 4 hónapig hatékony, míg a kullancsok ellen hatás 10 hétig tart. A kutyán található bolhák a nyakörv felhelyezése után néhány óra alatt elpusztulnak. A vért szívó kullancsok megközelítőleg egy nap alatt pusztulnak el. Az elpusztult kullancsok leesnek, vagy könnyen eltávolíthatóak. Ritkán előfordul, hogy a nyakörv viselése alatt kullancs kerül az állatra. Ezek azonban csak rejtőzködnek a bőrön, majd leesnek általában vérszívás nélkül. Az elhanyagolt, csapzott, zsíros szőrű állatokat ajánlatos a nyakörv feltétele előtt megfüröszteni. A nyakörv vízálló, de az állat fürdetése előtt célszerű levenni. A készítmény hatásosságának csökkenése úgy ellenőrizhető, hogy egy tárggyal megkaparjuk a nyakörvet.
Ha a kaparás helye fehér színű, akkor a nyakörv még tartalmaz hatóanyagot. Ellenkező esetben új nyakörvet szükséges felhelyezni.

Részletek
Ellenjavallatok:
Alkalmazása ellenjavallt kiterjed bőrsérülés vagy beteg, lábadozó állat esetén. Nem alkalmazható a készítmény hatóanyagával vagy bármely segédanyaggal vagy vivőanyaggal szembeni túlérzékenység esetén. 3 hónaposnál fiatalabb állatokon a készítmény nem alkalmazható. Ártalmatlansága nem igazolt vemhesség idején. Laktáció idején nem alkalmazható.

Mellékhatások:
A nyakörv felhelyezését követő első napokban az érzékeny állatoknál bőrérzékenység, enyhe viszketés léphet fel. Ha egyéb nemkívánatos hatást észlel, értesítse erről a kezelő állatorvost.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
Élelmiszer-termelő állatokon nem alkalmazható!

Különleges tárolási előírások:
Az állatgyógyászati készítményt gyermekek elöl gondosan el kell zárni! Eredeti csomagolásban, 25 Celsius fok alatt tárolandó. Lejárati idő 5 év. Csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Különleges figyelmeztetés(ek):
A bolhák galandférgek köztigazdái lehetnek, ezért ajánlatos egyidejűleg megfelelő galandféreg elleni kezelést is alkalmazni. Az állatok környezetét a paraziták és fejlődési alakjainak eltávolítása céljából rendszeresen takarítsuk és fertőtlenítsük.

Gyógyszerkölcsönhatások és egyéb interakciók:
A nyakörv viselése alatt ne kezelje az állatot más külső élősködő elleni szerrel.
Adatok
Típus
Nyakörv
Gyártó
Bolfo
Szállítási idő
1
Cikkszám
BOLT-BOLF-001
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!